1ste kleuterklas

Hoi,

 

Hier zien jullie JULES, de klaspop uit de appelklasjes, 1KA, 1KB en 1KC! Samen met juf Mieke en juf Liesbet helpt hij de eerstekleuterklassertjes groot worden ! We zetten de eerste stapjes op weg naar zelfstandigheid…

Jules

 

Onze Jules-pop heeft een groen rugzakje en ook wat reservekledij: een regenjas, regenlaarzen, een pyjama,… De Jules-pop is onderdeel van een ‘totaal’ontwikkelingsmethode voor de jongste kleuters, samen met een verhalenkoffer, vertelplaten, cd’s en themaboeken met tal van leuke klasideeën !

Jules materiaal

Heel wat zelfredzaamheidsaspecten kunnen wij via communicatie langsheen de Jules-pop aanbrengen: neus snuiten, jas aandoen,… Want, alles wat Jules al kan, dat willen de appelkindjes ook leren ! Dat klopt… zo leren we in de appelklasjes onze jas zelf aantrekken, we leren flink naar toilet gaan, we leren onze boekentas zelf leegmaken, we leren steeds op tijd onze neus snuiten,… Hè, hè, da’s al heel wat !

Jules jas

En… iedere morgen starten wij de nieuwe dag met een levenslustig Jules-lied ! Zing je mee ?

Jules lied

Zelfs in de bewegingslessen nemen we nu en dan activiteiten op uit de Jules-wereld. Dit doen we met gebruik van enkele ‘Hup Jules’-materialen !

Jules materiaal 2

De appelkindjes uit 1KA noemen wij de rode appeltjes. In 1KB zitten onze groene appeltjes. En de gele appeltjes kom je tegen in 1KC.

appels

 

 

Wist je dat ook appelen ons kunnen helpen om groot te worden ? Wij weten dat wel, en daarom gaat er iedere dag fruit in ons mondje ! Gezonde voedingsgewoonten beginnen hier !En als Jules ook meedoet, zegt niemand nog nee… Knabbel, knabbel, mmmmm, en nog lekker ook !

 

fruit

 

 

Vele groetjes van juf Mieke Van Nuffel, juf Liesbet Gabriëls, juf Kim Cammermans, juf Lynn De Droogh en…. Juuuuuuuuu-les !

 

VANDAAG: dinsdag 28 januari 2020