3de kleuterklas

Gegroet iedereen,

 

In de derde kleuterklas dompelen juf Heidi en juf Karen hun kindjes onder in de betoverende wereld van de kabouters… Dat klopt, het klaslokaal van juf Heidi kennen we als de “kabouterklas”, en het nieuwe klaslokaal van juf Karen staat bekend als de “paddestoelenklas”.

working gnomes

Als vlijtige kaboutertjes gaan de kleuters dagelijks aan de slag met ‘werkjes opknappen’! Voorbereidend rekenen, voorbereidend lezen, denkrelaties leggen, schrijfmotoriek oefenen, zelfsturing en werkhouding opbouwen,… Allemaal onderwerpen die heel wat arbeid en discipline vergen in de aanloop naar de lagere school…

gnomeWork

 

Wist je trouwens dat de derde kleuterklas nu en dan de taalsensibiliseringsmethode ‘Pistache’ gebruikt om de kleuters vertouwd te maken met het Frans?

Pistache                    pistache woordjes

En wist je dat het hoogtepunt van elke verjaardag in de derde kleuterklas het krijgen van een kroon ‘naar eigen wens’ is? Een Mega Mindy-kroon, een Spiderman-kroon, een prinsessenkroon…. Niets is te gek! Juf kan het allemaal!

crown

Je ziet het hier, via doordachte spel- en werkactiviteiten, die kaderen in de aangeboden thema’s, bewandelen onze kleuters de brug naar het 1ste leerjaar! Vrolijk zingen zij van: ”We zijn er bijna, we zijn er bijna, maar nog niet helemaal!”
bridge

Kom geregeld onze webstek bezoeken om te zien wat wij zoal uitspoken!

 

 

Veel kaboutergroetjes van

Juf Heidi Blancquaert en juf Karen Thielemans!

 

 

 

 

 

 

 

VANDAAG: dinsdag 28 januari 2020